Alles over uw echtscheiding

Soms is een relatie tussen twee mensen zo verslechterd dat een echtscheiding de enige reële optie is. Bij een echtscheiding komen veel zaken kijken die geregeld moeten worden. Het is verstandig om hier een ervaren echtscheidingsadvocaat bij in te schakelen voor een harmonieuze echtscheiding.

Er bestaan drie wettelijke manieren om de relatie met uw partner te beëindigen:

  • Echtscheiding: de traditionele manier, alle juridische banden met uw partner worden verbroken, uw huwelijk wordt officieel beëindigd.
  • Scheiding van tafel en bed: is een echtscheiding tegen uw geloofsovertuiging in of simpelweg te duur? Dan deze vorm van scheiden een goede optie. U blijft getrouwd, maar woont apart. Een scheiding van tafel en bed moet wel worden aangevraagd bij de rechter.
  • Ontbinding van het huwelijk: als u eenmaal bent gescheiden van tafel en bed kunt u het huwelijk alsnog laten ontbinden. U moet het hier wel over eens zijn. Als uw partner niet definitief wil scheiden moet u wachten totdat u drie jaar van tafel en bed bent gescheiden. Een rechter moet toestemming geven voor het ontbinden van een huwelijk.

Scheiding regelen? Laat ons u helpen.

Liggen u en uw partner in een echtscheiding? Neem dan snel contact op met onze ervaren echtscheidingsadvocaat uit de regio Purmerend. Doe dat door te bellen naar 0299 - 79 92 20 of door het contactformulier in te vullen.