Familierecht

Een echtscheiding en alles wat daarbij hoort valt onder de noemer familierecht. Denk aan omgangsregelingen, alimentatie, omgangsregelingen en co-ouderschap. Naast deze onderdelen houdt het familierecht zich ook bezig met geboortes, overlijden, afstamming en huwelijken.

Familierecht – afdeling echtscheiding – in het kort:

  • Echtscheiding: het verbreken van een trouwovereenkomst tussen u en uw (ex-)partner of het ontbinden van een huwelijk na scheiding van tafel en bed.
  • Alimentatie: maandelijks geldbedrag voor uw kinderen of partner na een scheiding, de kostwinner heeft onderhoudsplicht en kinderen mogen er na een scheiding niet op achteruit gaan.
  • Overlegscheiding (Collaborative Divorce): een scheiding afhandelen zonder advocaat, met wederzijds respect, eerlijkheid hoog in het vaandel en oplossingen waar ouders en kind het meeste baat bij hebben.
  • Omgangsregeling: afspraken inzake omgang met kinderen, wie zorgt voor ze, betaald voor ze en waar wonen ze het grootste gedeelte van de tijd?
  • Co-Ouderschap: na echtscheiding tot gezamenlijk het nageslacht opvoeden, noodzakelijk: goede communicatie, geen grote afstand tussen woonplaatsen ouders en kinderen moeten in twee huizen willen leven.
  • Samenlevingsovereenkomst: dit kan meestal worden beëindigd door een aangetekende brief naar uw ex-partner te sturen. Het is verstandig om, als er sprake is van kinderen of veel vermogen, het samenlevingscontract om te zetten in een professioneel convenant.

Wilt u meer weten over bovenstaande zaken die vallen onder familierecht? Of wilt u direct een afspraak maken met uw echtscheidingsadvocaat uit de regio Purmerend? Neem dan vandaag nog contact op door te bellen naar 0299 - 79 92 20. U kunt ook het contactformulier invullen, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.